Tips på nyårsbuffé

När man som jag bor i sydvästra Göteborg har man en riktigt stor fördel inför uppgiften att skapa en nyårsbuffé. Eftersom alla vänner vet att min passion är mat, var det naturligt för dem att be mig fixa bluffen på festen. Varför är det en fördel att bo i Göteborg, undrar du? Jo, här finns ju färska skaldjur, de bästa i Sverige, från fiskvagnen precis utanför dörren. Jag ska ha sushi från gulfenad tonfisk, om det finns, tunt skuren med en vinägrett med ingefära i. Lax tillagat på tre sätt, tänkte jag, fast bara kalla rätter. Kanske ska jag göra en gammaldags klassisk skaldjursplatå, med färska nyttiga grönsaker och sushin på ett gigantiskt fat. Det går att göra lite mer orientaliskt inspirerat med, så det blir lite kul. Färsk chili, koriander och lime i fisksås är en enkel men perfekt sås att sushin i. Sedan behövs bara gott bröd, och några mogna ostar till buffén.

Sushi kan funka på fest!