Spännande ölsorter på Villa Långbers

Jag tycker om öl och det som är riktigt spännande nu är att det har ploppat upp massor av småbryggerier runt om i Sverige. När jag är på en annan ort passar jag alltid på att prova de lokala ölsorterna. Även när jag är utomlands vill jag prova de öl som har bryggts på orten och då hoppar jag helst över de märken som finns precis överallt. Jag vet att många håller sig till sitt favoritöl som finns i hela världen men de missar ju så mycket. Har man inte provat kan man heller inte uttala sig om lokala öl. För ett tag sedan spenderade jag en weekend i Dalarna, Tällberg närmare bestämt, och då bodde vi på Villa Långbers. De har väl utvalda viner och servitrisen rekommenderade ett gott vin som skulle passa perfekt till maten vi hade beställt. Jag talade om för henne att jag var mer intresserad av de spännande ölsorterna som de har från lokala bryggerier i Dalarna.

Fyra ölglas uppställda på ett bord