Tyskland blir ofta förbisett när det gäller matkultur eftersom de gränsar till Frankrike men har även Italien och Spanien i närheten. Tysk mat är både smakrik och spännande och fler som semestrar.i landet borde prova på det inhemska köket. Det går att jämföra Tyskland med Sverige att turisterna gärna föredrar det internationella köket vilket är synd. Saurbraten är en av tyskarnas nationalrätter och det är en kötträtt. Köttet har legat i en marinad under flera dagar, vanligtvis mellan tre till tio dagar, innan det tillagas. Köttet ska inte vara en finare bit och vanligtvis är det nöt som tillreds men även lokala avvikelser kan förekomma där du hittar häst- eller lammkött. Saurbraten är en gammal rätt och det sägs att både Julius Caesar och Charlemagne åt den. Rätten avnjuts såklart bäst tillsammans med tysk öl i ett ölhus och som tur är så är rökning numera förbjuden. Det går att köpa engångsvape på nätet som kan vara tillåtet på vissa ställen om du är rökare.


Sauerbraten – en tysk nationalrätt
Tyskland blir ofta förbisett när det gäller matkultur eftersom de gränsar till Frankrike men har även Italien och Spanien i närheten. Tysk mat är både smakrik och spännande och fler som semestrar.i landet borde prova på det inhemska köket. Det går att jämföra Tyskland med Sverige att turisterna gärna föredrar det internationella köket vilket är synd. Saurbraten är en av tyskarnas nationalrätter och det är en kötträtt. Köttet har legat i en marinad under flera dagar, vanligtvis mellan tre till tio dagar, innan det tillagas. Köttet ska inte vara en finare bit och vanligtvis är det nöt som tillreds men även lokala avvikelser kan förekomma där du hittar häst- eller lammkött. Saurbraten är en gammal rätt och det sägs att både Julius Caesar och Charlemagne åt den. Rätten avnjuts såklart bäst tillsammans med tysk öl i ett ölhus och som tur är så är rökning numera förbjuden. Det går att köpa engångsvape på nätet som kan vara tillåtet på vissa ställen om du är rökare.
Relaterade inlägg: