Recept på nyttig ramen

Jag älskar mat i alla dess former, men jag försöker att tänka på min hälsa rätt mycket och äta nyttigt så ofta jag kan. Jag tänkte på bjuda på ett recept som är mycket enkelt att laga och dessutom både gott och nyttigt. Den här rätten brukar jag äta efter att jag varit på gymmet, fått en massage på Uggla eller gjort något annat för min hälsa. Börja med att fräsa finhackad ingefära, vitlök och ett par färska chilifrukter i olivolja i botten på en kastrull. Efter ett par minuter lägger du i tärningar av tofu, ca två cm stora, och låter dem få färg. Häll över en dryg liter buljong (helst kycklingbuljong, men grönsaksbuljong fungerar) och låt allt koka upp. Precis när det har börjat koka tar du kastrullen från värmen och lägger i ett paket glasnudlar. Efter ett par minuter är det klart. Servera med rostade sesamfrön och stora mängder koriander ovanpå!

Nudlar med tofu och koriander
Knippe med röda chilifrukter