Matlådor

matlådaNu är det helg, det är ruggigt där ute och jag ägnar tiden åt att göra matlådor. Sen är det bara att frysa in och ta ut en matlåda varje dag till jobbet. Det finns många fördelar med att göra så. För det första så sparar man tid, energi och pengar när man gör storkok såhär. Och för det andra så vet man vad man stoppar i sig, man slipper tänka på en massa tillsatser med konstiga beteckningar som finns i alla möjliga färdiga och halvfärdiga rätter. Själv är bästa dräng, med andra ord.

Jag älskar att äta gott och jag älskar rejält tilltagna portioner. Se bilden så förstår du vad jag menar med rejäla, smaskigt goda portioner. Jag får till det som jag vill genom att själv laga all min mat. Det finns många som tycker att det är jobbigt att trolla fram en lunchlåda varje dag, men det är faktiskt ganska enkelt om man gör som jag. Ibland gör jag som idag när jag är ledig och har tid – jag lagar massor med mat som jag sen fryser in. Annars så gör jag alltid större satser när jag lagar mat så att det blir över till matlådan. Det mesta går att frysa så man behöver inte tänka på något speciellt när man är väl igång med matlagningen. Kött, fisk, färs, skaldjur, pasta, ris, linser – allt går att kombinera till en fin måltid och frysa in. Om man drabbas av idétorka så kan man alltid hitta lite tips på nätet. Testa så får du se!

Förutom att jag verkligen älskar hemlagad mat så tycker jag att det är helt otroligt hur mycket man sparar på att göra matlådor. Tack vare det har jag kunnat unna mig många roliga saker. Så ett bra tips är att sätta upp ett mål – en resa till exempel. Då blir man motiverad och har lättare för att sätta igång och hushålla med matlagningen. Jag är nu taggad inför en resa och har hunnit spara ihop till en ganska OK reskassa. I fall det händer något oförutsett då kan jag alltid ta sms lån. Nu på vinter känns det extra angeläget att åka iväg till en varmare plats och då kan det faktiskt vara befogat att låna lite pengar för det ändamålet.