Lättlagad pasta med kyckling

Det är sommar och stekande hett och då vill man helst inte stå vid spisen länge. Jag tänkte tipsa er om en god italiensk maträtt som förmodligen är från Sverige. Fast det låter finare att säga att den är italiensk. Det var min kompis som arbetar som stafettläkare som lärde mig den. Läkare har ofta långa arbetsdagar så även om de vill äta gott får det inte ta för lång tid. Det första du ska göra är att steka tärnad kycklingfilé och låta de ligga i en god marinad några timmar. Jag lärde mig en med balsamvinäger. Sedan kokar du färsk pasta och slår över allt på ett stort serveringsfat. Pastan är varm och kycklingen rumstempererad. Garnera med körsbärstomat i olika färger, soltorkade tomater och rucola. Till detta gör du en sås på yoghurt, saltar och pressar i massor av vitlök. Givetvis går det även bra med gräddfil i såsen en liknande. Voliá, klart att servera.

Nykokad pasta lyfts upp ur kastrull
Skål med vitlök