Jag bjuder på trerätters middag

I kväll var det trerätters middag hemma hos mig! Jag bjöd hem några kompisar och temat var närproducerat. Jag vill bevisa för kompisarna att kött, som kommer från djur som betat fritt, smakar godast. Det blev förstås en bit att åka för att komma ut på landet där jag ville köpa köttet. Det passade mig dock perfekt för jag hade precis bytt däck och testade dem nu samtidigt som jag fick en trevlig liten tur ut på landet. Jag passade på att köpa en låda full med kött från gården. Lådan innehöll både köttfärs, innanlår, rostbiff och fransyska. En del hamnade i frysen för kommande middagar. Praktiskt! I kväll blev det en carpaccio på filén som förrätt, huvudrätten blev slottsstek på fransyskan och till dessert blev det en hemgjord pannacotta med smak av saffran. Visste ni att kött från djur som får beta fritt ute är rikare på Omega-3 och om de vistas i en lugn och trygg miljö blir köttet också mycket mörare?

Kor på grönbete
En tallrik med carpaccio