Härliga recept med vårprimörer

Vårprimörer med smör och dill

Hela långa vintern har vi längtat efter de första goda, krispiga vårprimörerna och nu är de äntligen här. Tänk dig en fräsch middag som andas sommar med något grillat, nykokta vårprimörer, färskpotatis med dill och en enkel kall god sås. Till en välsmakande kompott med vårprimörer för fyra personer behövs 600 gram potatis, 4 st morötter, 1/2 knippe var av sparris och rädisor, 4 st salladslökar, 2 st dillstjälkar, 3 msk smör, citronsaft, salt, vitpeppar. Börja med att skala och koka potatisen. Skala och skär morötterna i stavar, ta bort det träiga från sparrisen och dela dem en gång på längden. Skär rädisorna i halvor, strimla löken och hacka dillen. När tre minuter av koktiden återstår för potatisen lägger du i morötterna och efter ytterligare ett par minuter lägger du i sparrisen. Häll av vattnet och tillsätt övriga grönsaker. Blanda i smöret och citron, salt och peppar. Njut med en grillad bit lax, eller varför inte falafel? För att få dessa tidiga primörer är det bra om du har tillgång till ett växthus. De kan vara ganska dyra, behöver du låna pengar nu finns det många bra sidor på internet som hjälper dig med ett snabbt lån.