Gör egen glass i sommar

Under sommaren så gör jag alltid min egen glass. Visste du att grunden till glass egentligen är grädde, ägg och socker? Sedan smaksätter man den bara med vad man vill. Nästa gång du ska köpa glass, ta och vänd på förpackningen och se hur mycket onaturliga ingredienser som man lägger i. Så varför ska du köpa glass med massa konstigheter i när du kan göra både billigare, godare och nyttigare glass hemma? Allt du behöver göra är att hitta ett recept med en bra grund, jag använder oftast 4 dl grädde, 3 ägg och 3 msk strösocker och sedan smaksätter med frukter, bär, kakao, choklad eller vad jag nu känner för. Mina favoritsmaker just nu är rabarber/hallon, choklad/whiskey och choklad med krossade Oreos. Så mitt råd till dig är att investera i en glassmaskin (väl värt pengarna) så du kan göra din egen godare och nyttigare glass. Enligt mig så hittar du de bästa glassmaskinerna på kitchentime.se.

Gör egen svartvinbärsglass