Dagens recept är rester

Dagens recept är en tabbouleh-sallad

Idag ska jag ha kylskåpsrensning och därför blir dagens recept hemma hos mig en tabbouleh-sallad. Det är en libanesisk sallad och vanligtvis är grunden bulgur eller cous-cous. Jag följer inte alltid recept utan jag tar av de grönsaker jag har hemma och ärligt talat hoppar jag ofta över bulgur. Jag använder istället blomkål som grund och sedan tillsätter jag av alla de grönsaker jag har hemma. Man kan säga att mina huvudingredienser till dagens recept är blomkål, citron, mynta och olivolja. Resten är vad som finns i kylskåpet av olika grönsaker och här finns det bara en regel: Allt ska hackas i riktigt små bitar. Det viktigaste är därför att ha vassa knivar hemma. En del är rädda för att hacka grönsaker med vass kniv eftersom de kanske tror att de ska skära sig. Jag kan tala om att det är värre att skära sig på en slö kniv. Även om man bara har matlagning som hobby går allt mycket lättare med bra knivar. En uppsättning av tre stycken knivar i olika storlekar ser jag som ett måste i hemmet. Blomkål brukar jag alltid ha hemma. Det är gott och nyttigt och dessutom är det praktiskt att ha som tillbehör istället för potatis och pasta till en del av mina vänner som följer LCHF-dieten. Jag bjuder ofta hem mina vänner och lättkokt blomkål istället för potatis och pasta brukar alltid fungera till de som följer någon diet.