Det finns många spännande rätter runt om i världen. En rätt som äts mycket i Sydamerika är Arroz con marisco som påminner om Spaniens paella. Det kanske inte är konstigt att de spanska tonerna går igen eftersom Arroz con marisco ursprungligen kommer från Spanien men Latinamerika har adopterat den och gjort den till sin egen. Det som skiljer är kryddorna till smaksättningen men även den typen av ris som används. Arroz con marisco är väldigt vanligt i Colombia, Ecuador, Peru och Galapagos. Särskilt på ön Galapagos är den känd och anses vara en av de bästa i världen vilket kanske inte är så konstigt med tanke på förutom ris är basen skaldjur. Det är få som har chansen att äta Arroz con marisco på Galapagos, själv skulle jag nog få ta ett sms lån igen för att ha råd. Förutom ris och skaldjur brukar det ofta vara grönsaker i, såsom tomater, paprika och lök.

Arroz con marisco
Det finns många spännande rätter runt om i världen. En rätt som äts mycket i Sydamerika är Arroz con marisco som påminner om Spaniens paella. Det kanske inte är konstigt att de spanska tonerna går igen eftersom Arroz con marisco ursprungligen kommer från Spanien men Latinamerika har adopterat den och gjort den till sin egen. Det som skiljer är kryddorna till smaksättningen men även den typen av ris som används. Arroz con marisco är väldigt vanligt i Colombia, Ecuador, Peru och Galapagos. Särskilt på ön Galapagos är den känd och anses vara en av de bästa i världen vilket kanske inte är så konstigt med tanke på förutom ris är basen skaldjur. Det är få som har chansen att äta Arroz con marisco på Galapagos, själv skulle jag nog få ta ett sms lån igen för att ha råd. Förutom ris och skaldjur brukar det ofta vara grönsaker i, såsom tomater, paprika och lök.
Inga relaterade inlägg.