Matlagning för nybörjare

Det finns många som säger att de inte kan laga mat, men alla kan faktiskt laga mat. Det gäller bara att komma igång, så därför kommer här några tips när det gäller matlagning för nybörjare. Det är inte nödvändigt att ha ett fullt utrustat kök men några saker bör du ha som underlättar matlagning för nybörjare:

1. två eller tre kastruller i olika storlekar.
2. en stekpanna.
3. lite olika redskap som visp, stekspade, potatisskalare och knivar.
4. köksmaskiner kan man klara sig utan men en stavmixer till exempel är bra att ha.
5. en enkel kokbok med den typ av mat du vill laga.

Efter hand som du lär dig mer kommer du att märka vad mer du behöver. På marknaden finns det hur mycket redskap och köksmaskiner som helst att köpa men det är onödigt att köpa sådant som du kanske inte kommer att använda. Matlagning för nybörjare betyder inte att du ska köpa halvfabrikat och värma upp eller pulvermat som du blandar med vatten och vispar ihop. Matlagning betyder att lära sig använda färska och fina råvaror. Du kommer dessutom snart lära dig att använda kryddor. I början kan det självklart bli lite fel men alla gör fel i början, så det gör inget. Det viktigaste är att du vet vad du äter och att du vet vad maten innehåller. Jag ger exempel på köttbullar: varför köpa färdiga köttbullar när det är så lätt att rulla själv. Du kan till och med steka dem i ugnen i långpannan istället för i stekpannan. Du kan experimentera med kryddor som du tycker om. Du vet exakt vad dina köttbullar innehåller och behöver inte läsa innehållsförteckningen och upptäcka konstiga nummer och bokstäver som du inte vet vad de betyder.

(Visited 162 times, 1 visits today)