Det här gör kobebiffen speciell

Kobebiff kan jämföras med champagne såtillvida att det är ett lyxlivsmedel från en speciell region som vunnit stort anseende i stora delar av världen. Biff från Kobe kan, precis som Champagne, vara så dyr att du kan behöva låna pengar för att ha råd med en enda måltid. Men vad är det som gör att köttentusiaster är beredda att betala vad det kostar? Först och främst är det marmoreringen som är grejen med kobebiff. Massor av fett är insprängt i muskelvävnaden och det förhöjer smaken avsevärt. Hemligheten med det fettrika köttet är, påstår många, att korna dricker öl och får massage. Andra bedömare menar att mörheten den hög fetthalten beror på det genetik och det, lite tråkiga, faktum att djuren inte får ordentligt med motion. Fettet i kobebiffen smälter vid extremt låg temperatur (ca 25 grader) och är dessutom väldigt nyttigt.

Fettet är hemligheten!

(Visited 1 times, 1 visits today)